تفاوت مشاور شغلی با کوچ شغلی چیست؟+4مزیت کوچ شغلی
فهرست
Toggleتفاوت بین مشاور شغلی و کوچ شغلی
بعضی مواقع کوچهای شغلی به عنوان مشاور در نظر گرفته میشوند. درحالیکه تفاوت بین مشاور شغلی و کوچ شغلی زیاد است مشاورین شغلی برای مشاوره از تستها و مصاحبههای مختلف استفاده میکنند که در طول چند جلسه ادامه پیدا میکند. درمقایسه با مشاورین شغلی، کوچهای شغلی ارتباط نسبتاً طولانیتری را با مراجع خود ایجاد کرده و در این ارتباط، مراجع خود را به خوبی میشناسند.
در فرایند کوچ شغلی، متخصص کوچ و مراجع قبل از انتخاب مسیر شغلی، گزینههای متعددی را ارزیابی میکنند. همچنین درصورتی که مراجع کار خود را تغییر دهد، متخصص کوچ برای مشاورهی بیشتر در دسترس هست. در حالیکه مشاور شغلی به این شکل در دسترس نیست. به مقاله کوچ شغلی چه کمکی به شما می کند مراجعه کنید.
میزان موفقیت کاری شما بر اساس سه مقیاس زیر، ارزشیابی میشود
1) شناخته شده بودن
اگر در انجام حرفهی خود عالی هستید اما افراد مناسب را در آن کار نمیشناسید و همچنین افراد مناسب نیز شما را نمیشناسند؛ هیچکس متوجه نخواهد شد که شما در کارتان بهترین هستید. در مقابل اگر افراد بیشتری بدانند که شما وجود دارید، آیا تمایل دارند تا با شما کار کنند؟ در این جا مقیاس بعدی مطرح میشود.
1) اعتبار داشتن
اگر افراد مناسب را در حوزه کاری خود بشناسید اما کسی با شما کار نکند، آن موقع تبدیل به بزرگترین فرصت از دست رفته در حرفهی خود خواهید شد؛ اما احتمالاً شما نمیدانید بهترین کاری که در این مواقع باید انجام دهید چیست.
آیا متخصصان دیگری که شما را میبینند، به کار شما اعتماد نمیکنند؟ آیا درمورد سطح بالای کار خود صحبت میکنید اما درصد کمی از مخاطبین شما تبدیل به مشتری میشوند؟ در این صورت مروارید فراموش شده در صدف موفقیت شما، داشتن اعتبار در حوزه حرفهای خودتان است.
2) سودآوری
آیا دوست دارید تا فرمول سودآوری در حرفهی خود را بدانید؟
شناخته شده بودن + اعتبار داشتن = سودآوری
اگر سودآوری کمی داشته و تمایل دارید تا سودآوری بیشتری داشته باشید، به این دلیل است که یک یا هر دو نیاز اول شما به اندازه کافی برآورده نشدهاند. اینجا دقیقاً یک متخصص کوچ میتواند نیازهای مورد نظر را شناسایی کرده و با همکاری خودتان مسیر برآورده شدن آن نیازها را پیدا کنید.
مزایای استفاده از کوچ شغلی در تفاوت مشاور شغلی با کوچ شغلی
موارد متعددی برای استفاده از مشاورههای کوچ شغلی وجود دارد که تعدادی از آنها به شرح زیر است:
- پیدا کردن افراد مشابه یا مربیان بالقوه درونسازمان
- تحقیقات مستقل
- مشاوره شغلی یا روانشناختی
- کار با بخش منابعانسانی(HR) شرکتها
با توجه ویژگیهای رابطه حرفهای کوچ و مراجع، چیزی که در کار با کوچ شغلی منحصربفرد میباشد، این است که فرایند کوچ شغلی عاری از هر گونه سوگیری قبلی است. این سوگیری میتواند هنگام کار با فردی که قبلاً او را میشناخته است، ایجاد شود.
هر کسی که آشنایی شخصی با مراجع داشته باشد، ممکن است تصورات قبلی درمورد آنچه که قرار است اتفاق بیوفتد داشته باشد؛ در حالیکه کوچ شغلی میتواند به شما کمک کند تا مسیر شغلی پذیرفته شده در سازمان را پیدا کنید.
در مقایسه با مشاوران، متخصصان کوچ بجای ارائه مشاورهای تأثیرگذار، باید کاملاً عینیگرا باشند. همچنین متخصص کوچ احساس مسئولیت زیادی را در قبال مراجع، در خود ایجاد میکند. این عاملی است که شانس موفقیت را به شدت افزایش میدهد.
در نهایت، از آنجا که متخصص کوچ شغلی به طور ممتد با ایدههای جدید، دوراهیهای تکراری و بهترین مسیرها برای رسیدن به اهداف مواجه میشود؛ آنها ذخیره اطلاعات بسیار بیشتری برای ارائه مشاوره و پیشنهادات خود دارند. این برخلاف یک کارمند معمول بوده که گاهوبیگاه با مسائل حوزه شغلی مواجه میشود.
کوچ شغلی در سازمانها
عدهای از مردم تنها زمانی تمایل پیدا میکنند تا به کوچ شغلی مراجعه کنند که تمام گزینههای موجود در نقش شغلی فعلیشان جواب نداده باشد. درحالیکه توصیه میشود تا قبل از رسیدن به این نتیجه، از کوچ شغلی استفاده شود. حتی پیشنهاد میشود زمانی که مسیر شغلی فعلی فرد خوب کار میکند نیز از کوچ شغلی استفاده شود.
ناامیدی ناشی از “رسیدن به بنبست” میتواند نتیجه انتخابهای ضعیف باشد. به ویژه ارزیابی فرصتهای موجود بر اساس ویژگیهای کافرمای فعلی میتواند در رسیدن به بنبستهای کاری بسیار اثرگذار باشد. گرفتن مشاوره از کوچ شغلی در زمانی که شرایط مساعد بوده و همه چیز خوب پیش میرود، میتواند در تصمیمگیری درست اثرگذار بوده و از رسیدن به بنبستهای آتی جلوگیری کند.
به همین دلیل است که سازمانها باید کارکنان خود را تشویق کنند تا به صورت شخصی یا از طریق گروه منابع انسانی سازمان، از خدمات کوچ شغلی استفاده کنند.
-
کوچ شغلی در سازمان چه کمکی میتواند به مراجع کند.
- با جلسات کوچینگ شغلی برای افزایش مسئولیتها و به ویژه حرکت به سمت جایگاه بالاتر آماده شود.
- با تغییر کارگروه خود یا تغییر محل جغرافیایی کار در صورت نیاز، مسیرهای کاری جدیدی را در سازمان فعلی خود امتحان کند.
- با پیشرفت فناوری و و افزایش اولویتها برای تقویت مهارتهای نرم(Soft Skills)، ضعفهای مهارتی شخصی و حرفهای خود را تشخیص داده و آنها را بهبود دهد.
- نتیجه گیری:
کوچ شغلی کمک بیشتری در تحول سازمان می کند.
برای جلسات کوچینگ شغلی ب ما در تماس باشید
رزرو مشاوره –> اینجا کلیک کنید!
دیدگاهتان را بنویسید